Riskli gebelik nedir? Bilmeniz gereken gerçekler


Pozitif yönde bir hamilelik testi, hayatınızdaki en coşku verici anlardan biri olabilir. Yeni hamile vücudunuzun günlük bakımı konusunda kendinizi rahat hissettiğinizde, riskleri düşünmeye başlayacaksınız. Ek olarak, sıhhat geçmişinizin hamileliği zorlaştırıp zorlaştırmayacağını merak edebilirsiniz. Obstetrikte bu tür gebelikler için bir terim vardır. Doktorlar onlara yüksek riskli gebelikler diyor.

Burada, data sahibi olmanıza ve gereksiz risklerden kaçınmanıza yardımcı olacak yüksek riskli gebeliklere genel bir bakış yer almaktadır. Risk mevzusunda endişeleriniz var ise, bunu bir sonraki doğum öncesi randevunuzda doktorunuzla görüşün.Riskli gebelik nedir

Yüksek Riskli Gebelik tarifı

Çoğu gebelik düşük risklidir ve düzgüsel şekilde ilerler. Ancak bazen annenin sağlığı hamilelik esnasında sorunlu hale gelir. Ayrıca annenin hamile kalmadan önceki sağlığı, uygun şekilde tedavi edilmediği takdirde ciddi sorunlara neden olabilir.

Yüksek riskli gebelikler çoğu zaman özel bakıma yada yüksek riskli gebelik doktoruna ihtiyaç duyar. Bu, doktorun fetüsü yada annenin sağlığını etkilemediğinden emin olmak için riskleri izleyebilmesi içindir.

Birinin bu tür bir hamileliği olması, bir şeylerin "yanlış gideceği" veya naturel olarak bebek sahibi olamayacakları anlamına gelmez. Bu, her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için daha fazla bakıma ve düzenli sıhhat kontrollerine ihtiyaç duyacakları anlamına gelir.

Yüksek risk faktörleri sebebiyle hamilelik esnasında ciddi bir şey gelişirse, bir uzman ekibi bu sorunları hızla çözebilir. Ayrıca anne ve çocuğun güvenliğini sağlamak için çalışacaklar.

Hamilelik öncesi durumlar ve yüksek risk faktörleri

Hamile kalmadan önce bu durumlardan birine sahipseniz yada bu yaşam tarzı faktörlerine sahipseniz, hamileliğiniz "yüksek riskli" olarak sınıflandırılabilir.

Sıhhat durumu:

Yüksek tansiyon  - Uygun tıbbi nezaret altında hamileliğiniz normal şekilde devam edebilir. En büyük risk, yüksek tansiyonunuz denetim edilmediğinde ortaya çıkar. Bu preeklampsi ve düşük doğum ağırlığına yol açabilir.

Diyabet - Kontrolsüz kan şekeri seviyeleri erken gebelikte doğum kusurlarına neden olabilir. Bu problemi önlemek için hamile kalmadan önce diyabeti yönetin. Ek olarak, hamileliğiniz süresince doktorunuza danışın.

HIV pozitif yönde  - Virüsün anneden çocuğa bulaşması önemli bir risk faktörüdür. Riski önemli ölçüde azaltmanın yolları vardır. Riski olabildiğince azaltmak için hamileliğinizin çok erken döneminde doktorunuzla beraber çalışmanız çok önemlidir.

Obezite - Obez bir hamileliğe adım atmak, diyabet riskinin artmasına ve zor doğuma niçin olabilir. Hamilelik sırasında kilo almanın en güvenli yolunu belirlemek için doktorunuza danışın.

Polikistik over sendromu (PCOS)  - PCOS'taki en önemli risk, daha yüksek düşük oranıdır. Diğer riskler arasında gestasyonel diyabet, preeklampsi ve erken doğum sayılabilir.

Otoimmün Hastalıklar  - Otoimmün bir hastalığın emareleri değişim gösterdiğinden, her vaka farklıdır ve bir hekim tarafından tedavi edilmelidir. Bazıları öbürlerinden daha fazla soruna niçin olabilir.

Yaşam tarzı faktörleri:

Sigara içmek - Sigara içmek erken doğum, doğum kusurları ve ani bebek ölümü sendromuna (SIDS) niçin olabilir.

Alkol kullanımı - Hamilelik esnasında alkol almak, düşük ve ölü doğum riskini artırabilir. Alkol plasenta bariyerini geçer ve fetüs onu ggrup kordonu yoluyla emer. Bu, doğum kusurlarına ve fetal alkol spektrum bozukluğuna (FASD) yol açabilir.

Yasadışı uyuşturucu kullanımı/reçeteli uyuşturucu kullanımı   - Bu maddeler, alkole benzer bir halde ggrup kordonu kanalıyla fetüse girer. Doğum kusurları şeklinde çeşitli sorunlara niçin olabilirler. Bu sorunlarınız var ise, hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, tıbbi yardım alın.

Yaş faktörleri:

Genç anne (17 yaş ve altı) - Genç anneler yüksek tansiyon, anemi, CYBE ve erken doğum için daha yüksek risk altındadır. Ek olarak hamilelikleri boyunca lüzumlu doğum öncesi bakımı alma mümkünlıkları daha düşüktür.

Daha yaşlı anne (35 yaşında yada daha büyük yaşta ilk hamilelik) - Yaşlı anneler doğum esnasında daha yüksek komplikasyon riski, daha sık sezaryen, uzun soluklu dayanılmaz doğum ve genetik bozukluğu (Down sendromu şeklinde) olan bebekler bildirir.

Sağlık ekibi iyi mi yardımcı olabilir?

Yakında hamile kalmayı planlıyorsanız, genel sağlığınızı iyileştirecek yaşam biçimı değişiklikleri mevzusunda tavsiye almak için doktorunuza danışın. Hamilelikle uyumlu olmayabilecek ilaçları almak için yardım isteyin. Ek olarak hamileliği zorlaştırabilecek sıhhat durumlarını da değerlendirin.

Halihazırda hamileyseniz, seçeneklerinizi doktorunuzla görüşün ve mümkün olan en kısa sürede doğum öncesi bakıma başvurun. Hamileliğinizi olabildiğince sağlıklı hale getirmek için ne kadar erken çalışırsanız  , yüksek risk altında olma şansınızı o kadar azaltırsınız.

Hamileliğinizi nasıl güvenli ve sağlıklı hale getirebileceğinizi tartışmak için   Florida, Women's Care'deki kurul onaylı doktorunuzla bugün bir randevu ayarlayın.

Google+'da Paylaş

Yazar Dizi Özetleri

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Toplist

My Topsites List